A jövő állattenyésztésének kulcsa: a megelőzés és a vakcináció A modern állattenyésztés területén a megelőzés és a vakcinázás szerepe elengedhetetlen. Ahhoz, hogy fenntartható és egészséges állományokat nevelhessünk, a betegségek korai felismerése és hat


Az állategészségügy alapvető fontosságú szereplője Európa élelmiszer-ellátási láncának, gazdasági stabilitásának és környezeti fenntarthatóságának - ez derül ki az Oxford Analytica által készített legfrissebb tanulmányból, amelyet az Animalhealth Europe az Élelmezési Világnap tiszteletére mutatott be. A jelentés részletes adatokkal illusztrálja, miként segítheti a megelőző állategészségügyi intézkedések bevezetése az élelmiszer-biztonság növelését, a káros kibocsátások csökkentését, valamint a társadalmi jólét javítását.

Az állategészségügyet sokszor az állatjólléttel vagy a járványvédelemmel azonosítjuk, pedig jóval tágabb jelentősége van. A tanulmány - Animal health: Towards a more resilient and sustainable future for Europe - Állategészségügy: Egy ellenállóbb és fenntarthatóbb jövő felé Európában - arra mutat rá, hogy a betegségek megelőzése, a vakcinázás és az átfogó állategészségügyi intézkedések nemcsak az állatok védelmét szolgálják, hanem kézzelfogható gazdasági és környezeti előnyöket is hoznak.

A kutatók ezen alapulva számszerűsítették, hogy egy adott betegség milyen mértékű termeléskiesést és környezeti terhelést idézhet elő, valamint hogy a hatékony megelőzés mennyi megtakarítást eredményezhet.

A jelentés kulcsfontosságú üzenete, hogy a megelőző intézkedések közvetlenül hozzájárulnak az élelmiszerbiztonság megerősítéséhez.

Related posts