Az éghajlatváltozás olyan mélyreható hatással bír, hogy még a kedvenc italunk, a gin-tonik ízét is megváltoztathatja. A globális felmelegedés és az időjárási anomáliák következtében a gin alapanyagául szolgáló boróka és egyéb fűszernövények termesztése eg

Egy friss kutatás alapján a borókabogyók ízvilága a borszőlőhöz hasonlóan szorosan kötődik a környezeti tényezőkhöz.
Egy friss kutatás szerint a gin-tonik íze a klímaváltozás következtében talán soha nem lesz már olyan, mint régen. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy az időjárás ingadozása befolyásolhatja a borókabogyó ízét, amely a népszerű ital jellegzetessége.
A Heriot-Watt Egyetem Nemzetközi Sörfőző és Szeszipari Központjának (ICBD) kutatói arra figyelmeztetnek, hogy az ital íze a jövőben várhatóan kevésbé fogja megjeleníteni a virágos, édes, citrusos, fás, földes vagy dohos jegyeket, mint ahogyan azt jelenleg tapasztaljuk.