Az ünnepi töltött káposzta titka: így varázsolhatod isteni finommá! - Ripost


A töltött káposzta igazi hagyományos karácsonyi és esküvői étel. Készíts belőle idén is az ünnepekre eleget, hiszen az sem baj, ha ezt az ételt többször is megmelegíted. Sőt, még finomabb is lesz tőle! Igazából ahány ház, annyiféleképpen készítik a töltött káposztát: lehet erdélyi, vagy szabolcsi, de az bizonyos, hogy mindkettő isteni lesz az alábbi újításoktól.

Az igazán finom töltött káposzta elkészítéséhez több trükk is létezik. Összeszedtük a legfontosabbakat, melyeket neked is érdemes bevetned. Garantáltan sikered lesz az ünnepek alatt.

A töltelékedet igazán különlegessé teheted, ha vegyes húsokat használsz. Kombinálhatod például a sertést a marhával, vagy a marha mellett a pulykát is bevetheted. A sertéshez válassz ízletes lapockát, míg a pulykából a comb a legjobb választás. Ha marhát is szeretnél beletenni, ne felejtsd el hozzáadni apróra vágott füstölt szalonnát, hogy a végső végeredmény igazán szaftos és zamatos legyen!

Használj kerek szemű rizst, mert ez krémesebb textúrát kölcsönöz a húsgombócoknak. Először érdemes megpárolni, hogy még ízletesebb legyen. Ha szeretnéd, helyettesítheted gerslivel is; ebben az esetben áztasd be az árpagyöngyöt legalább 30 percre, majd add hozzá a húsos keverékhez.

A piacon árusított, házilag savanyított vágott káposztát vásárolj, és hozzá leveleket is. Érdemes megkóstolni a az árusnál a káposztát. Legyen jó ropogós, enyhén sárgás színű, és ne legyen utóíze. Ha túl savanyú, akkor jól mosd át, mielőtt elkészítenéd.

Related posts