A biológiailag lebomló anyagok olyan természetes eredetű anyagok, amelyek képesek idővel a környezetben lebomlani, és ezzel minimálisra csökkenteni a szennyezést. Ezek az anyagok a mikroorganizmusok, mint például baktériumok és gombák hatására fokozatosan

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a biológiailag "lebomló" zacskók világa és az agrárium között nincs szoros kapcsolat. Ám ez csupán a látszat! A növénytermesztés terén számos meglepő tényező merül fel, amelyek rámutatnak arra, hogy még a legmegbízhatóbbnak vélt zöldségek és gyümölcsök is mikroműanyag szennyeződéssel terheltek. Érdemes alaposabban szemügyre venni ezt a problémát, hiszen a fenntarthatóság és az egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy tudatosan közelítsünk a táplálékláncunk tisztaságához.
Az Agrofórum csapata újra útra kelt, ezúttal Miskolc irányába. Vendégünk F. Nagy Zsuzsa, a Zöld Kapcsolat Egyesület vezetője, akivel alaposan körüljártuk a biológiailag lebomló zacskók környezetre gyakorolt hatásait. Hosszasan beszélgettünk arról, milyen következményekkel járhat, ha ezek a termékek a természetbe kerülnek.
A helyzet megértése közös érdek, amelynek komoly egészségügyi következményei lehetnek. Szerencsére ez egy olyan szint, ahol a fogyasztónak lehetősége van a döntésre.
Bízunk benne, hogy videónkkal, melyben a biológiailag ,,lebomló" zacskók ,,viselkedését" elemezzük, hozzájárulhatunk egy magasabb szintű tudatosság kialakulásához.